Volledig scherm
Schoolstraat in Moergestel © Google Streetview

Schoolstraat in Moergestel rekent wethouder Dankers slechte nachtrust aan

MOERGESTEL - Kuilen in de weg, sluipverkeer vanaf de A58 en auto's die veel te hard rijden. In een brandbrief aan college en raad binden aanwonenden van de Schoolstraat in Moergestel de kat de bel aan. 

De brief is ondertekend door John Brands, voorzitter van de vereniging van eigenaren van appartementencomplex De Bokkenhoek. ‘Onze nachtrust wordt zo dermate verstoord, dat deze situatie niet meer dragelijk is en zelfs de gezondheid aantast', kondigt hij een petitie van zijn vereniging aan.

Brands maakt met name PGB-wethouder Dion Dankers grote verwijten. Ondanks toezeggingen zou die niet in actie zijn gekomen om de leefbaarheid op te krikken. Dankers is volgens Brands tot op heden ook niet ter plekke de situatie komen bekijken: ,,Maar hij blijft welkom hoor.”

AvanG en Van Balkom

De afgelopen maanden is gewerkt aan Moers Midden 2. De woningen zijn gebouwd op het terrein van de voormalige AvanG-schoenfabriek en garage Van Balkom. De dichtere bebouwing werkt volgens Brands als een ‘klankkast', die samen met de uitlaatgassen de leefbaarheid onder druk zet.

In een brief van februari 2019 heeft Brands lovende woorden voor het gemeenteraadslid Harrie Marsé (Algemeen Belang). Die zou zich wel het lot van de aanwonenden hebben aangetrokken. Maar uit de laatste brief van Brands blijkt dus dat ook de interventie van Marsé niet tot resultaat heeft geleid. 

Vorig jaar april veegde de gemeenteraad het verkeersplan voor Moergestel van wethouder Dankers van tafel.  

Volledig scherm
Van schoenfabriek AvanG is aan de Schoolstraat alleen dit historische bedrijfspand overgebleven (foto uit 2011). © Joris Buijs / PVE

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.