Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Scooterrijdster geeft agent een lift tijdens jacht op inbreker in Tilburg

TILBURG - Een nietsvermoedend ritje over de Bosscheweg in Tilburg maakte van een scooterrijdster in Tilburg vrijdag een heldin. Ze bood onderweg een lift aan aan een agent, die achter een inbreker aan zat. 

Twee agenten kwamen af op de melding van een woninginbraak aan de Bosscheweg. Ze splitsten zich op, zodat ze snel de omgeving konden afzetten, in de hoop de inbreker snel te pakken. Dat deden ze te voet, waardoor ze weliswaar flexibel waren, maar niet zo snel. Toen één van de twee agenten met zo snel mogelijk richting het huis moest waar de inbraak was gepleegd, dacht hij dat er niets anders op zat dan hard te lopen. 

Tot daar de scooterrijdster langskwam. Zij bood de agent direct een lift aan. Het lukte de agenten niet om de dief te pakken, maar dankzij de extra snelheid konden volgens de politie Groene Beemden wel belangrijke sporen worden veiliggesteld. In een bericht op Facebook bedanken ze de nog onbekende vrouw hartelijk. 

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (7%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (33%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (28%)
821 stemmen