Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Scooterrijdster geeft agent een lift tijdens jacht op inbreker in Tilburg

TILBURG - Een nietsvermoedend ritje over de Bosscheweg in Tilburg maakte van een scooterrijdster in Tilburg vrijdag een heldin. Ze bood onderweg een lift aan aan een agent, die achter een inbreker aan zat. 

Twee agenten kwamen af op de melding van een woninginbraak aan de Bosscheweg. Ze splitsten zich op, zodat ze snel de omgeving konden afzetten, in de hoop de inbreker snel te pakken. Dat deden ze te voet, waardoor ze weliswaar flexibel waren, maar niet zo snel. Toen één van de twee agenten met zo snel mogelijk richting het huis moest waar de inbraak was gepleegd, dacht hij dat er niets anders op zat dan hard te lopen. 

Tot daar de scooterrijdster langskwam. Zij bood de agent direct een lift aan. Het lukte de agenten niet om de dief te pakken, maar dankzij de extra snelheid konden volgens de politie Groene Beemden wel belangrijke sporen worden veiliggesteld. In een bericht op Facebook bedanken ze de nog onbekende vrouw hartelijk. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.