Volledig scherm
De dag na de brand in Aanmaakblokjesfabriek Fire-Up is de schade goed te zien © Toby de Kort/De Kort Media

Second opinion: niks mis met aanmaakblokjesfabriek Fire-Up in Oisterwijk

OISTERWIJK - De bedrijfsactiviteiten van Fire-Up passen binnen het bestemmingsplan. Dat is de uitkomst van een second opinion, waar de gemeente Oisterwijk een onafhankelijk bureau opdracht toe heeft gegeven. 

Aanleiding vormde een reeks brandjes in pallets met halffabricaten van aanmaakblokjes. Die volgden op een grote brand, die eind juli het magazijn op bedrijventerrein Laarakkers in de as legde.

‘Er zijn geen activiteiten geconstateerd die leiden tot een aanvullende vergunningplicht voor het onderdeel milieu', laat de gemeente Oisterwijk weten. ‘Fire-Up voldoet daarmee aan alle eisen om op deze locatie de bedrijfsactiviteiten voort te zetten.’

Extra toezicht door de Omgevingsdienst Midden en West Brabant (OMWB), brandweer en gemeente op deze maatregelen en de bedrijfsactiviteiten blijft onverminderd van kracht.

Burgemeester begripvol

De zorgen van omwonenden en naburige ondernemers zegt burgemeester Hans Janssen te begrijpen: ,,Hoewel deze second opinion bevestigt dat Fire-Up voldoet aan alle regels en eisen, heb ik begrip voor de zorgen van onze ondernemers en inwoners. Na de brand afgelopen juli en de broei in de pallets in september zijn zij ongerust over dergelijke bedrijfsactiviteiten op deze plek. Ik snap dat. Tegelijkertijd zie ik een ondernemer die aan de regels voldoet, een vergunning heeft en maatregelen neemt om de veiligheid van zijn werknemers en omwonenden te waarborgen. Samen met de OMWB en de brandweer zullen wij er als gemeente nadrukkelijk op blijven toezien dat de genomen maatregelen en afspraken worden nageleefd.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.