Volledig scherm
PREMIUM
Blauwe Maan: seksueel misbruik zit nog altijd in de taboe-sfeer. © Jan van Oevelen / Jevo Fotografie 2009

Seksueel misbruik: fors meer hulpvragen regio Tilburg

TILBURG - Steeds meer slachtoffers van seksueel misbruik in de regio Tilburg zoeken hulp om hun ervaring te verwerken. Blauwe Maan zag het aantal hulpvragen groeien van 118 in 2017 naar 314 vorig jaar. ,,En dat is nog maar het topje van de ijsberg", stelt directeur Ellen Roskes. 

Het in Tilburg gevestigde Blauwe Maan denkt dat twee factoren de forse toename veroorzaken. Roskes: ,,Dat is enerzijds de voortdurende media-aandacht rond #MeToo en misbruikschandalen in de sport en de kerk. Anderzijds hebben we ons werkterrein uitgebreid. Naast centrumgemeente Tilburg zijn we sinds vorig jaar actief voor alle acht gemeenten in het Hart van Brabant. We zijn bovendien een laagdrempelige chatfunctie gestart.” 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.