Volledig scherm
Shoco cocktailbar Korte Heuvel gaat donderdag openlinks Djim van Gorp en (r) Sebastiaan Burgersop achtergrond de cocktailmakers © Jan van Eijndhoven

Shots, cocktails en disco: Shoco aan de Korte Heuvel in Tilburg open: ‘Niet pas om één uur de stad in’

Woe 10 juli: Een iets oudere doelgroep, een kaart vol cocktails, shotjes en gintonics en disco. Aan de Korte Heuvel is de nieuwste horecagelegenheid Shoco klaar voor de opening donderdag. In het pand waar tot voorheen L‘Olivo was gevestigd. 

Staal, hout, een fluwelen behang. Tussen sjiek en stoer in. Achter de bar prijkt een grote afbeelding van Cobra Art. ,,Een beetje nachtclub, Parijse sfeer. Maar het blijft wel de Korte Heuvel”, zegt Dennis de Reuver over de nieuwe zaak Shoco.  

L‘OIivo ging voor Shoco helemaal op de schop. Sebastiaan Burgers en Djim van Gorp zijn de eigenaren, ze hadden het pand al langer op het oog. Binnen herinnert er niets meer aan het voormalige Italiaanse restaurant, aan de keuken achterin werd een flinke ruimte toegevoegd. Onder meer om de biertanks en toiletten onder te brengen. 

Oudere doelgroep

Gintonics, cocktails en shots, dat zijn - in een notendop - de speerpunten van nieuwkomer Shoco (de naam is dan ook een samentrekking van shotjes en cocktails) aan de Korte Heuvel. Is de Live, iets verderop, meer voor het jonge publiek, Shoco mikt op de wat oudere stapper.  

Quote

De oudere doelgroep wil niet meer pas om één uur de stad in.

Dennis de Reuver, bedrijfsleider

,,De oudere doelgroep wil niet meer pas om één uur de stad in”, zegt Dennis de Reuver, hij heeft de dagelijkse leiding over zowel Shoco, de Live als Bruin Kafee aan het Piusplein. ,,Die groep zoekt iets waar je al wat eerder op de avond een leuke tijd kunt hebben. Waar je begint met een gezellige borrel en het uitmondt in een gezellige feestavond.” 

Disco

Quote

Ook Tilburg is heel erg aan het veranderen, kijk naar Doloris of Jaxx aan de haven

Dennis de Reuver

Op de kaart staan 35 cocktails, 30 shotjes en 25 verschillende gintonics en andere ‘premium mixen’. Dennis: ,,Volwassen shotjes, niet met van dat kinderlijke spektakel. Het moet mooi en lekker zijn. Tachtig procent van de cocktails zit tussen de zes en tien euro. In Amsterdam betaal je 13 á 14 euro voor zo’n cocktail.” Djim lacht: ,,Het blijft Tilburg.” Dennis: ,,Maar we hebben er wel een paar echte eyecatchers tussen die duurder zijn. Ook Tilburg is heel erg aan het veranderen, kijk naar Doloris of Jaxx aan de haven.”

Shoco mikt op de groep 23 jaar en ouder, je kunt er barfood krijgen en disco wordt ook belangrijk. ,,In alle vormen, van de jaren ‘70, ‘80 tot ‘90.” Dennis wijst op de populariteit van de Disco Snolly-avonden, waar hij zelf ook regelmatig draait. ,,Iedereen van 25 kent die platen. Het hoeft tijdens de stapavonden niet alleen maar house of top veertig te zijn.”

Shoco is - in het begin - van donderdag tot en met zondag open. Iedere dag om 16 uur.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.