Slachtoffers chroom-6-drama eisen 20.000 euro, levenslange vrijstelling van eigen risico zorg, en levenslang vrij reizen met de NS

VIDEOTILBURG - De slachtoffers van het chroom-6-drama willen een netto schadevergoeding van 20.000 euro. Ze nemen geen genoegen met de 7.000 euro netto die hun door de gemeente Tilburg en de NS woensdag werd toegezegd. Tot die conclusie kwamen de betrokkenen donderdagavond tijdens een bijeenkomst in Tilburg. 

De bijeenkomst vond plaats ten huize van Natascha van de Put, die zo'n tachtig slachtoffers van het chroom-6-drama vertegenwoordigt. Op de bijeenkomst, waar het er soms heftig aan toe ging, waren 21 van deze betrokkenen aanwezig.

Gratis reizen

De 20.000 euro moet een nettobedrag zijn, dat geen invloed mag hebben op eventuele toeslagen of schulden. Daarnaast willen de slachtoffers dat ze hun leven lang geen eigen risico voor hun zorgverzekering meer hoeven te betalen en willen ze, eveneens levenslang, gratis reizen met de NS.

De betrokkenen zullen de eisen komende maandag op tafel leggen tijdens een zitting met een speciale commissie. Een week later is het aan de gemeenteraad om hierover een besluit te nemen.

Volledig scherm
De slachtoffers van het chroom-6-drama komen in het huis van hun woordvoerder Natascha van de Put (links) bij elkaar om de het voorstel van de gemeente te bespreken. © Dolph Cantrijn

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.