Slecht ter been, maar eigenwijze Luchtbuks Ria (101) schiet staand én twee keer raak

videoTILBURG - Tak! Middenin de roos. Luchtbuks Ria, inmiddels honderdeneen jaar, krijgt het weer voor elkaar bij de schiettent op de Tilburgse vakantiekermis. Inmiddels zit ze in een rolstoel - ze is slecht ter been - en krijgt zuurstof toegediend. ,,Maar onze Ria is een eigenwijze, die schiet staand.”   

 1. Tilburgse zanger Patrick Dano is succesvol zonder door te breken: ‘Ik ben nog steeds een blijvertje’
  PREMIUM
  SERIE: VOLKSZANGERS

  Tilburgse zanger Patrick Dano is succesvol zonder door te breken: ‘Ik ben nog steeds een blijvertje’

  TILBURG - Het is een merkwaardig schemergebied waarin de Tilburgse zanger Patrick Dano (45) zich ophoudt. Je zou de status van Dano, in het dagelijkse leven Patrick Huijbregts geheten, het best kunnen omschrijven als succesvol zonder door te breken. ,,Ik ben nooit aan het zoeken geweest naar de top. Ik wilde gewoon leuke liedjes brengen. Je kunt wel ’n hit scoren, maar dat moet je dan ook telkens weer kunnen overtreffen, die druk wil ik niet.”
 2. Rechtszaak heeft veel weg van modeshow; inbraakverdachte moet tal van poses aannemen
  PREMIUM

  Rechtszaak heeft veel weg van modeshow; inbraakver­dach­te moet tal van poses aannemen

  BREDA\TILBURG - De rechtbank in Breda laat een verdachte van woninginbraken, onder meer in Berkel-Enschot en Oisterwijk, een half uur lang allerlei poses aannemen. Zo wil de rechtbank beoordelen of hij de man is die op de camerabeelden te zien is. Na de opmerkelijke vertoning meldt de officier van justitie dat een deskundige al lang heeft vastgesteld dat herkenning onmogelijk is. Daarop wordt de aanklager gekielhaald.
 3. Uitstel voor nieuwe watervelden MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’
  PREMIUM

  Uitstel voor nieuwe watervel­den MHC kan niet meer, ‘anders houdt een club met duizend leden op te bestaan’

  GOIRLE - De twee semi-watervelden van de hockeyers van MHC Goirle moeten vervangen worden. Het college van B en W vraagt de gemeenteraad om ruim 1,5 miljoen euro vrij te maken om twee nieuwe watervelden en een zandveld aan te leggen. ,,Als dit nu niet gebeurt, dan betekent dat het einde van de hockey in Goirle. En dat is echt geen spierballentaal”, zegt voorzitter Dennis Schoormans van MHC.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.