Johan en Jo de Jong - Broeks uit Kaatsheuvel
Volledig scherm
Johan en Jo de Jong - Broeks uit Kaatsheuvel © Familiefoto

Smoorverliefde Johan en Jo trouwden na zes maanden

KAATSHEUVEL - Johan en Jo de Jong - Broeks vieren dinsdag hun diamanten bruiloft. Het geheim achter dit goede huwelijk? Het klinkt misschien cliché, maar eigenlijk is het antwoord heel simpel: elkaar accepteren zoals ze zijn. Dat heeft er bij dit in Kaatsheuvel woonachtige echtpaar voor gezorgd dat ze zes decennia na het jawoord nog steeds gelukkig met elkaar zijn.

Om te vieren dat Johan en Jo elkaar op 18 februari 1960 eeuwige trouw beloofden, werd er afgelopen weekend in 't Trefpunt in 's-Gravenmoer een feestje gevierd met familie.

De 80-jarige Johan en de 78-jarige Jo zijn allebei geboren in Sprang-Capelle. Het was op een muurtje in de Heistraat waar de eerste vonk tussen de twee oversloeg. Hij was toen negentien jaar oud, zij was zeventien. Het vonkje transformeerde zich al snel in vuurwerk. Zes maanden na de eerste ontmoeting stapte het koppel in het huwelijksbootje. 

Johan was in zijn werkzame leven in dienst bij Keller Keukens, Jo werkte in de schoenfabriek. Ze hebben twee zonen, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Genieten doen ze nog dagelijks. Johan van vogels, Jo van breien, maar gezamenlijk houden ze vooral van eettentjes.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.