Volledig scherm
Het snellaadstation bij de Albert Heijn XL in Tilburg © Fastned

Snellaadstation bij Albert Heijn XL in Tilburg officieel geopend

TILBURG - Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, opende donderdag een snellaadstation bij de Albert Heijn XL in Tilburg. Dit is het eerste station van Fastned op de parkeerplaats van een supermarkt en onderdeel van een proef  bij drie winkels van Albert Heijn. 

Het snellaadstation bij de Albert Heijn XL in Tilburg heeft twee 50kW snelladers, waarmee tot 20 keer sneller dan thuis kan worden geladen. Als de proef positief verloopt, hebben beide partijen afgesproken om meer stations te gaan plaatsen. 

In een half uur voor 150 kilometer laden

Het doel van de proef is om te testen of er behoefte is aan snelladen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen, gemiddeld zo’n 30 minuten. Fastned installeert DC snelladers waarmee elektrische rijders in ongeveer een half uur 150 km aan range kunnen laden. De laders van Fastned zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s en niet voor plug-in hybrides, die niet over de juiste (DC) stekker beschikken.

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.