Huldiging softbalsters van Roef
Volledig scherm
Huldiging softbalsters van Roef © Pix4Profs/René Schotanus

Softbalkampioenen van Roef! blijven in Moergestel voorlopig van nieuw licht verstoken

MOERGESTEL - Sportvereniging Roef! moet in Moergestel geduld hebben. Het plaatsen van nieuwe lichtmasten bij de softbalaccommodatie wordt uitgesteld. De afgesproken aanleg van handbalvelden gaat wel door. 

Een amendement van PrO om beide zaken zo snel mogelijk op te pakken haalde het maandag niet in de digitale raadsvergadering. Alleen Algemeen Belang steunde het voorstel.

Roef!-voorzitter Bart van Knegsel had in een brief aan de raad begrip getoond voor de precaire financiële situatie van de gemeente. Toch drong hij erop aan om de masten volgens afspraak te plaatsen: ‘Het uitstellen van de aanleg van het licht zet de licentie, die nodig is om topsport te blijven spelen op het Roef! terrein voor dames 1 softbal, op het spel.’ 

Dat zou jammer zijn, want vorig jaar oktober pakten de softbaldames van Roef! nog de landstitel.

Boter bij de vis

Het PrO-raadslid Myrte Hesselberth vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat de raad geen boter bij de vis heeft geleverd. Afspraak is afspraak, vindt zij, ook als de financiën op dreigen te raken.

Vorig voorjaar kon Roef! nog wel de opening van een nieuw honkbalveld samen met sportwethouder Stefanie Vatta vieren. Maar de omnivereniging had nog heel wat te wensen over.

Nieuw sportpark

Samen met voetbalvereniging Audacia, tennisvereniging Stokeind en gilde Sint Sebastiaan en Barbara wil het ook een nieuw sportpark Stokeind op poten zetten. Daarvoor zou 1,5 miljoen gemeentegeld nodig zijn.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.