Volledig scherm
Duncan Laurence tijdens de eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival © Eurovisie Songfestival

Songfestival te zien op Piusplein, Tilburg draagt bij

TILBURG - De vertoning van het Eurovisie Songfestival op een groot beeldscherm op het Piusplein in Tilburg gaat door. Dure tv-rechten dreigden even roet in het eten te gooien, maar de gemeente Tilburg springt bij. 

Het intitiatief voor het grote beeldscherm komt van horeca-ondernemers op het Piusplein. ,,Maar aanvankelijk kwamen er veel beren op de weg, onder andere met geluid en de tv-rechten”, zegt Alex Boonmann van Brandpunt.  De finale is op zaterdag 18 mei in tel Aviv.  

Uiteindelijk heeft de gemeente de helpende hand toegestoken door 2500 euro uit te trekken voor de tv-rechten. Dat bedrag komt uit het budget voor citymarketing. ,,Duncan is opgeleid in Tilburg, de stad wordt genoemd, we zijn megatrots", zegt een woordvoerster. 

Terrasssen snel genoeg opgeruimd

D66-raadslid Bas Verberk drong bij Burgemeester en Wethouders aan op de vertoning. ,,Hartstikke leuk dat het doorgaat. Ik ben op zich geen liefhebber, nee. Maar ik heb er zoveel moeite voor gedaan. Nu ga ik ook kijken.”   

Boonmann heeft ‘geen idee’ hoeveel mensen er op het evenement afkomen. Veel zal afhangen van het weer. ,,We maken er in eerste instantie een supertoffe setting van met de bestaande terrassen en een extra luifelbarretje. Als er nou heel veel mensen komen zijn die terrassen snel genoeg weggehaald.” 

Ook te zien bij Pathé

Het songfestvial wordt die avond ook live vertoond bij  bioscoop Pathé. Daar moet vijf euro worden neergeteld om te zien hoe de op de Rockacademie in Tilburg opgeleide Duncan het ervan afbrengt. Hij moet donderdag eerst door de halve finale komen. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.