Een graphic van hoe het raam er uit kan komen te zien, met foto's van steunbetuigingen die zijn geplaatst of ingestuurd naar het BD.
Volledig scherm
PREMIUM
Een graphic van hoe het raam er uit kan komen te zien, met foto's van steunbetuigingen die zijn geplaatst of ingestuurd naar het BD. © John Back

Speciaal raam als bedankje van én voor Tilburg

TILBURG - Tilburg krijgt een gezamenlijk ‘dankraam’, een herinnering van foto's, filmpjes, gedichten en tekeningen uit deze lastige coronatijd. Van alle Tilburgers, voor alle Tilburgers. Het is geïnspireerd op het glas-in-lood-raam dat de stad samen maakte na de pokkenepidemie van 1951.

Een straat vol hartjes van stoepkrijt, speurtochten naar teddyberen voor het raam, balkons vol applaus. Voor ons horen ze inmiddels bij corona. Hoe mooi zou het zijn om al die vluchtige foto's en filmpjes te vangen in iets blijvends voor Tilburg? ,,Een herinnering voor de stad, die we samen maken", zegt Berny van de Donk. Gemaakt door Tilburgers, voor Tilburgers. ,,Om op één plek te laten zien wat we samen tot stand hebben gebracht.” 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.