Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Speciale afdelingen voor revalidanten met coronavirus bij Libra Revalidatie

TILBURG/EINDHOVEN - Libra Revalidatie & Audiologie neemt maatregelen tegen het coronavirus. Op de locaties Blixembosch in Eindhoven en Leijpark in Tilburg komen speciale afdelingen voor revalidanten die besmet zijn met het coronavirus.

Op deze afdelingen kunnen zij uitzieken. Zij worden nauwlettend in de gaten gehouden waarbij de organisatie samenwerkt met ziekenhuizen. Als de gezondheid vanmensen achteruitgaat, dan worden ze alsnog naar een ziekenhuis overgeplaatst. 

Het revalidatiecentrum wil met deze maatregel onder meer medewerkers en andere revalidanten beschermen tegen het virus en de ziekenhuizen ontlasten.

Verder zijn vanaf 23 maart de klinieken gesloten voor bezoekers. Voor bijvoorbeeld naaste familieleden van klanten zal er communicatie op afstand worden geregeld.

Daarnaast wordt het grootste deel van audiologische en poliklinische behandelingen afgebouwd. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.