Volledig scherm
Het Spoorpark in het openingsweekend. © Hein Eikenaar/BD

Spoorpark gaat uur eerder op slot vanwege overlast

TILBURG - Het Spoorpark in Tilburg gaat vanaf dinsdag iedere avond om 23.00 uur op slot. Dat is een uur eerder dan tot nu toe het geval was. 

Het bestuur van de stichting Spoorpark reageert daarmee op overlast en vandalisme die groepjes jongeren de afgelopen weken laat in de avond veroorzaakten. ,,Het laatste uur heeft geen toegevoegde waarde voor de beleving van het park", zegt secretaris Anita de Haas. ,,De grote groep bezoekers is dan weg, degenen die er nog wel zijn vragen meer zorg.”

 De beveiliger die wordt ingehuurd om te zorgen dat mensen het vorige maand geopende park tijdig verlaten begint nu eerder aan zijn werk, en blijft tot anderhalf uur na sluitingstijd. ,,En met de politie is afgesproken dat die in de nachtelijke uren meer surveilleert. Die heeft ook een sleutel van de poorten. Wie 's nachts in het park is wordt op de bon geslingerd.”

Prullenbak in skatebowl

Waar de geconstateerde overlast uit bestond? ,,Soms te harde muziek", zegt De Haas. ,,Maar ook rotzooi maken in de toiletten. Een prullenbak in de skatebowl gooien. Pallets in de vijver. Eigenlijk het vandalisme dat je vaker tegenkomt wanneer groepjes jongeren niet genoeg door de omgeving worden gecorrigeerd.”

Bij het tekort aan toezicht speelt mee dat het horecapaviljoen T-Huis nog niet klaar is. De oorspronkelijke sluitingstijd was mede met het oog op de horeca bepaald. ,,De horeca vindt een uur eerder sluiten ook prima.” Volgend jaar zomer zal de eindtijd opnieuw worden bekeken. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.