Volledig scherm
Spoorzone Tilburg in 2018. © Google

Spoorzone: van verboden stad naar hippe wijk

TILBURG - Ooit was het een verboden stad. Afgesloten voor buitenstaanders. Tegenwoordig is het een hip gebied met leuke cafeetjes en de LocHal als mooie trekker. Oude satellietfoto’s laten de veranderingen vanuit de lucht duidelijk zien. Deze zomer neemt Brabants Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week de spoorzone in Tilburg.

Een gewone sterveling kwam het spoorgebied vroeger niet in. Het was de werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen en kreeg daarom als bijnaam de Verboden Stad. Vanaf het perron was slechts een kleine glimp op te vangen van de monumentale industriële gebouwen. In 2011 is de werkplaats opgeheven. Sindsdien wordt het gebied ontwikkeld tot een ruimte waar wonen, werken en horeca samen komen. Voltooid is het geheel nog niet, maar de veranderingen zijn wel duidelijk zichtbaar.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen of open het artikel in de webbrowser.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.