Spoorzone Tilburg in 2018.
Volledig scherm
Spoorzone Tilburg in 2018. © Google

Spoorzone: van verboden stad naar hippe wijk

TILBURG - Ooit was het een verboden stad. Afgesloten voor buitenstaanders. Tegenwoordig is het een hip gebied met leuke cafeetjes en de LocHal als mooie trekker. Oude satellietfoto’s laten de veranderingen vanuit de lucht duidelijk zien. Deze zomer neemt Brabants Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week de spoorzone in Tilburg.

Een gewone sterveling kwam het spoorgebied vroeger niet in. Het was de werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen en kreeg daarom als bijnaam de Verboden Stad. Vanaf het perron was slechts een kleine glimp op te vangen van de monumentale industriële gebouwen. In 2011 is de werkplaats opgeheven. Sindsdien wordt het gebied ontwikkeld tot een ruimte waar wonen, werken en horeca samen komen. Voltooid is het geheel nog niet, maar de veranderingen zijn wel duidelijk zichtbaar.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen of open het artikel in de webbrowser.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.