De verbouwing van stadskantoor-1 is in volle gang.
Volledig scherm
De verbouwing van stadskantoor-1 is in volle gang. © Beeld Werkt

Stadskantoor Tilburg: maanden vertraging door onenigheid

TILBURG - De vernieuwing van het stadskantoor in Tilburg loopt 3,5 maand vertraging op. Oorzaak is onenigheid met aannemer BAM over de contractstukken. De financiële gevolgen zijn nog onduidelijk.  

Dat staat in een brief van Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad. BAM Bouw en Techniek heeft de opleverdatum nu geprikt op 15 april 2020, dat was aanvankelijk 19 december dit jaar. De gemeente heeft de ingebruikname nog wat verder doorgeschoven naar oktober 2020, ook omdat het gebouw vanwege de kermis een aantal weken nauwelijks of niet bereikbaar is.

De vertraging is het gevolg van een verschil van mening tussen de gemeente en BAM over ‘de kwaliteit van de contractstukken', schrijf wethouder Oscar Dusschooten (VVD, gemeentelijk Vastgoed) aan de raad. Het probleem werd eerder toegelicht in een geheime vergadering. Toen het Brabants Dagblad daarover berichtte, leidde dat tot aangifte bij de politie. 

Wijzigingen in bouwplan

De gemeente gaat nu ‘eventuele noodzakelijke wijzigingen’ aanbrengen in de contractstukken ‘na de oplevering en voor de ingebruikname’.  Momenteel worden nut en noodzaak van een aantal wijzigingen in het gebouw onderzocht. Die betreffen onder meer het bestuurscentrum en de vergaderopzet van de gemeenteraad. 

Over mogelijke financiële gevolgen van de vertraging wordt de gemeenteraad pas later ingelicht. De kosten van de vernieuwing van de twee Tilburgse stadskantoren liggen politiek gevoelig. Ambities zijn gaandeweg opwaarts bijgesteld, hetgeen leidde tot een forse stijging van de kosten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.