Volledig scherm
De cover van het stickerboek voor leerlingen uit de groepen 7 en 8. © Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum zoekt getuige van oorlogsjaren in Tilburg

TILBURG - Stadsmuseum Tilburg is op zoek naar iemand die de Tweede Wereldoorlog in deze gemeente heeft meegemaakt en daarover wil vertellen voor het educatieve programma ‘Wij Herdenken en Vieren’.

 De zogeheten ‘erfgetuige’ wordt door mensen van het stadsmuseum geïnterviewd. Het beeldmateriaal wordt verwerkt tot korte filmpjes en leerzame berichten. Volgend voorjaar krijgen schoolkinderen in Tilburg de belevenissen te zien via internet en social media.

Wij Herdenken en Vieren

Het project is onderdeel van  'Wij Herdenken en Vieren', een lokaal lesprogramma over oorlog en bevrijding voor groep 7 en 8 van alle Tilburgse basisscholen. Het programma omvat een stickerboek met plaatselijke oorlogs-- en verzetsverhalen. Ook kunnen scholieren op pad met de Stadsgidserij of door Factorium worden bijgepraat over lokale spotliedjes. 

Vorig jaar werkte het Stadsmuseum met Marie-Jes van Ierlant, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Tilburgse Heuvelstraat woonde. Haar persoonlijke ervaringen, herinneringen en verhalen werden aangevuld met historische feiten en archiefmateriaal, en door het Tilburgse 15seconds.tv verrijkt met de social media-mogelijkheden van nu. Het resultaat daarvan is te zien op het Instagramaccount @mariejestilburg.

Opgeven

Opgeven als erfgetuige kan bij projectleider Berny van de Donk via info@bernyvandedonk.nl of 06-37330336.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.