Volledig scherm
De cover van het stickerboek voor leerlingen uit de groepen 7 en 8. © Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum zoekt getuige van oorlogsjaren in Tilburg

TILBURG - Stadsmuseum Tilburg is op zoek naar iemand die de Tweede Wereldoorlog in deze gemeente heeft meegemaakt en daarover wil vertellen voor het educatieve programma ‘Wij Herdenken en Vieren’.

 De zogeheten ‘erfgetuige’ wordt door mensen van het stadsmuseum geïnterviewd. Het beeldmateriaal wordt verwerkt tot korte filmpjes en leerzame berichten. Volgend voorjaar krijgen schoolkinderen in Tilburg de belevenissen te zien via internet en social media.

Wij Herdenken en Vieren

Het project is onderdeel van  'Wij Herdenken en Vieren', een lokaal lesprogramma over oorlog en bevrijding voor groep 7 en 8 van alle Tilburgse basisscholen. Het programma omvat een stickerboek met plaatselijke oorlogs-- en verzetsverhalen. Ook kunnen scholieren op pad met de Stadsgidserij of door Factorium worden bijgepraat over lokale spotliedjes. 

Vorig jaar werkte het Stadsmuseum met Marie-Jes van Ierlant, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Tilburgse Heuvelstraat woonde. Haar persoonlijke ervaringen, herinneringen en verhalen werden aangevuld met historische feiten en archiefmateriaal, en door het Tilburgse 15seconds.tv verrijkt met de social media-mogelijkheden van nu. Het resultaat daarvan is te zien op het Instagramaccount @mariejestilburg.

Opgeven

Opgeven als erfgetuige kan bij projectleider Berny van de Donk via info@bernyvandedonk.nl of 06-37330336.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.