Liselotte Franssen.
Volledig scherm
Liselotte Franssen. © Bart van Vlijmen

Start je als nieuwe wethouder, mag er niemand bij je installatie. Liselotte Franssen in Goirle zoekt creatieve oplossingen

GOIRLE - Er zijn nauwelijks mensen bij de installatie van Liselotte Franssen, de nieuwe wethouder in Goirle. Gevolg van de coronacrisis. Ze ziet deze periode als een creatieve uitdaging.

Het lijkt een patroon. Toen Liselotte Franssen bij een eerdere nieuwe baan de eerste dag op haar werk verscheen zat ze alleen op kantoor. Haar collega was ziek. In deze tijd van corona zijn duizenden mensen ziek en is het verboden met velen tegelijk te zijn. En dus is Liselotte Franssen nagenoeg alleen bij haar installatie tot nieuwe wethouder van Goirle. De griffier is er, drie raadsleden, de voorzitter ook, maar familie en vrienden schitteren noodgedwongen door afwezigheid.

Bloemen en kaarten

,,Ik heb mensen de link doorgestuurd van de live-uitzending van de raadsvergadering. Zo kunnen ze meekijken of later terugkijken. En ik kreeg veel berichten, bloemen en kaarten. Het past blijkbaar bij me. We moeten hier creatief mee omgaan.”

Alles is anders in deze tijden van corona. Het overleg met de andere wethouders is de komende tijd vooral met videobellen en voor de installatie dinsdagavond moest de gemeente een list bedenken.

Geen quorum

Die raadsvergadering is erg laat uitgeschreven zodat het quorum niet werd gehaald. ,,Daardoor wordt het mogelijk na 24 uur een nieuwe vergadering te beleggen waarbij het quorum kan worden losgelaten. Met de fractievoorzitters is dat in goed overleg afgesproken.”

Hoe anders was het begin dit jaar. Liselotte Franssen werkte acht jaar als communicatieadviseur bij DB Schenker, een grote logistieke dienstverlener en was twee jaar fractievoorzitter van Lijst Riel Goirle. In januari legde haar voorganger, wethouder Bert Schellekens, zijn taak neer vanwege gezondheidsklachten. ,,Dat leidde tot crisisoverleg. Het was meteen duidelijk dat we een opvolger uit eigen gelederen wilden. Meerdere mensen zijn gepolst en er was een lichte voorkeur voor mij. Soms moet je aangrijpen wat op je pad komt.”

Takenpakket

Woensdag wordt helder welke taken de nieuwe wethouder precies zal krijgen. Haar baan bij DB Schenker heeft ze opgezegd. Ze wil zich snel inlezen in dossiers. ,,We zoeken naar mogelijkheden om met elkaar in contact te blijven. Voor nu is het vooral van belang dat de inwoners van onze gemeente gezond blijven.”

Zelf heeft Liselotte Franssen geen klachten, maar ook bij haar klopte corona of in ieder geval verschijnselen ervan aan de deur. ,,Mijn zoon werd na carnaval ontzettend ziek. Hij is niet getest, maar de klachten leken erop. En mijn moeder is opgenomen geweest in het ziekenhuis. Gelukkig is ze weer thuis. Iedereen merkt de gevolgen.”

Paul Brouwers volgt Liselotte Franssen op als raadslid voor Lijst Riel Goirle.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.