Volledig scherm
Het pand van Poels Pollepel aan het Wilhelminapark © Google Maps

Steun voor Poels Pollepel: 'Dankjewel wethouder’

TILBURG - Het huurcontract loopt pas over twee jaar af, maar nu al gaat de gemeente bekijken hoe Poels Pollepel zo lang mogelijk in het pand aan het Wilhelminapark kan blijven. Op aandringen van LST, SP en PvdA.

,,Dankjewel wethouder. Dit is een mooi moment voor de stad.” LST-fractievoorzitter Hans Smolders sprak de woorden donderdagavond richting wethouder Esmah Lalah omdat ze gaat onderzoeken hoe Stichting Broodnodig met haar initiatief Poels Pollepel zo lang mogelijk kan blijven zitten in het gemeentelijke pand aan het Wilhelminapark.

Waardering

Smolders vroeg gisteravond tijdens de begrotingsbehandeling samen met de SP en PvdA steun voor de stichting. Om het werk van broodpater Gerrit Poels levend te houden, als dank en waardering voor wat hij voor de stad heeft betekend en nog steeds betekent, aldus Smolders. ,,Dat is niet in geld uit te drukken.”

Daarom wil hij dat nu, twee jaar voordat het huurcontract afloopt, al zaken geregeld worden. Om te voorkomen dat de familie Poels zoals in het verleden weer in onzekerheid belandt over een plek van waaruit ze de kwetsbare inwoners van de stad kan helpen.

En verder uit de raad
Tijdens het zeven uur durende debat zijn zo’n 40 voorstellen ingediend, allemaal vanuit de oppositie. Tot teleurstelling van Linda Oerlemans van ONS Tilburg: ,,Het is een eer om Tilburg te dienen, doe daar iets mee.”

ONS ‘scoorde’ met twee ideeën: de gemeente gaat samen met onder meer onderwijs, GGD en COC kijken hoe op scholen wordt omgegaan met seksuele diversiteit. En de raad wil in pitch-bijeenkomsten met jongeren op zoek naar hun idealen voor de stad.

Een geintje: de klavertje 4-motie van de PvdA. Refererend aan het bestuursakkoord ‘Gezond en Gelukkig’ opperde de partij om klavertjes vier in de stad te verspreiden. Het leverde fractievoorzitter Yusuf Celik een cadeautje van milieuwethouder Jacobs op: een insectenhotel en een zakje rode klaver-zaadjes. Als beloning voor het ‘meest originele’ voorstel.

Rubberen kunstgraskorrels waren aanleiding voor een lange discussie. Grof samengevat: de oppositie wil dat gestopt wordt met het gebruik van gemalen autobanden. Het college, gesteund door de coalitie, ziet daar vooralsnog geen reden toe. Ze wacht op een bijeenkomst waar de raad door deskundigen wordt bijgepraat over korrels en alternatieven.

Een subsidievoorstel van 40.000 euro voor het Wereldpodium haalde het niet.

Hans Smolders werd in de verkiezing van Tilburgers.nl (in totaal 6.000 stemmen) gekozen tot politicus van het jaar.

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.