Volledig scherm
PREMIUM
© Stichting de Kinderen

Stichting de Kinderen: ‘Fijn om even niet het enige kind te zijn met een zieke vader of moeder’

TILBURG - Stichting de Kinderen helpt kinderen van wie een ouder kanker heeft of eraan is overleden. Om even hun zorgen te vergeten. Dat doen de vrijwilligers al tien jaar. ,,Het is fijn om even niet de enige te zijn die dit overkomt."

De kinderen zitten in een kring in een grote tipi tent. Om de beurt krijgen ze het woord. Ze vertellen, daartoe uitgenodigd door Susanne Elissen, over een mooie herinnering aan hun papa of mama die ze verloren zijn 'aan die vreselijke kanker'. De anderen luisteren muisstil. Dan leggen ze een de foto van papa of mama bij een voorwerp in de kring, dat kan een beeldje zijn of een bal. Samen luisteren ze vervolgens naar hun lievelingsliedje.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.