Volledig scherm
Stijn Hilgers bij De Flaes in Esbeek, een van de graasplekken voor zijn schapen. Beeld uit de documentaire ‘Schapenheld’. © Ton van Zantvoort

Stijn Hilgers is bij Tilburgse vertoning ‘Schapenheld', de film over zijn herdersbestaan

TILBURG/GOIRLE - Schaapherder Stijn Hilgers is vanuit Frankrijk even terug op het Ooijevaarsnest in Goirle, nu de over hem gemaakte documentaire in de bioscopen gaat draaien. In Tilburg is de film zondag te zien in Cinecitta.

Hilgers is bij de vertoning om 19.00 uur aanwezig en zal daarna vragen beantwoorden over ‘Schapenheld’. Ook regisseur Ton van Zantvoort is daar bij. 

Ongeveer een jaar geleden stopte Hilgers met het bestaan van zelfstandig schapenhoeder. Hij was stukgelopen op de regeltjes, de aanbestedingen, de bureaucratie en de commerciële concurrentie op de Midden-Brabantse hei. Van Zantvoort brengt in ‘Schapenheld’ de worsteling onverbloemd in beeld. De film ging in november 2018 in première tijdens het Amsterdamse documentaire-festival IDFA. 

Stijn Hilgers vertrok met vrouw en kinderen naar Frankrijk om op een melkveehouderij te gaan werken. Daar komt binnenkort alweer een eind aan. Hij pakt vervolgens de draad van het schapen hoeden weer op, vijf maanden op grote hoogte in de Pyreneeën. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.