Het distributiecentrum in de kleine variant die ook ruimte zou bieden aan horeca op het Verschuurenterrein.
Volledig scherm
Het distributiecentrum in de kleine variant die ook ruimte zou bieden aan horeca op het Verschuurenterrein. © Somerset Capital partners

Stokje voor fastfoodketen bij stadsentree Tilburg

TILBURG - McDonalds en/of andere fastfoodketens aan de stadsentree van Tilburg aan de Kempenbaan? Dat voor de buurt van Koningshoeven ‘worstcase-scenario’ is de pas afgesneden door de gemeenteraad van Tilburg. 

De raad heeft achter gesloten deuren een tweede voorbereidingsbesluit genomen: ditmaal voor zowel het Hacasterrein als voor het naastgelegen terrein van Verschuuren. Ze blokkeert zo niet alleen de mogelijke komst van horeca - toegestaan in het huidige bestemmingsplan - maar creëert tevens ruimte voor overleg met Somerset Capital Partners dat het geheel in eigendom heeft.

Wethouder  Berend de Vries (D66) is inmiddels met Somerset in gesprek over de twee opties die de gemeenteraad graag onderzocht ziet: of een groot distributiecentrum (dc) op het gehele terrein of toch woningbouw. In dat laatste geval zou de gemeenteraad bereid moeten zijn een onbekend, maar aanzienlijk bedrag bij te passen. 

Gat met distributiecentrum erg groot

In een tussenvariant van Somerset was ook horeca mogelijk op het Verschuurenterrein, daar zouden volgens De Vries in theorie zelfs tot drie fastfoodketens terecht kunnen. Maar die variant heeft ook bepaald niet de voorkeur van de Oisterwijkse ontwikkelaar. ,,We hebben hier dan ook niet zo'n probleem mee", zegt Tom Peters van Somerset. De woningbouw-optie is volgens hem ‘prima bespreekbaar’. ,,Maar het gat met een dc is erg groot als je bedenkt dat het dicht tegen de snelweg ligt, de grond sterk vervuild is en woningbouw nog lang gaat duren.” 

Peters verwacht dat het overleg binnen enkele weken is afgerond. De Vries: ,,Als het wat langer duurt, is het ook goed.”

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.