Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Bergen, voorzitter van VNO-NCW Midden-Brabant, bij een distributiehal in Tilburg. © Beeld Werkt

‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’

TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

Die waarschuwing komt van Jeroen Bergen, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW regio Midden-Brabant. Hij voorziet grote problemen door het vestigingsbeleid in de regio. Grond wordt steeds schaarser, maar de gemeentebesturen blijven in zijn ogen de rode loper uitrollen voor ruimtevretende internationale distributiecentra.

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.