Carnavalsbrunch in Diessen. De vriendenclub van Erik van Riel (tweede van links) geniet van de brunch.
Volledig scherm
Carnavalsbrunch in Diessen. De vriendenclub van Erik van Riel (tweede van links) geniet van de brunch. © Jeroen Verhelst

Stopnaolden denken na over halfvasten tijdens warme carnavalsbrunch in Diessen

DIESSEN - Helaas geen optocht op zondag in Diessen maar wel een warme carnavalsbrunch in Hercules, de residentie van Carnavalsvereniging De Stopnaolden. Meer dan 200 belangstellenden lieten zich zondag de gebakken eieren met spek, koffie en broodjes goed smaken.

Ongetwijfeld een goede ondergrond voor de verdere carnavalsactiviteiten. Voor de start van de brunch ging de voorzitter van de Stopnaolden Jos de Laat nog in op het afgelasten van de optocht. ,,Dat was geen gemakkelijke beslissing, maar we zijn aan het onderzoeken of we de optocht op 22 maart alsnog door kunnen laten gaan. Een eerste belronde onder deelnemers geeft een positief beeld. Morgen weten we meer!” 

Bij groen licht voor de optocht willen de Stopnaolden deelnemers uit de andere kernen van de gemeente benaderen om ook deel te nemen aan de optocht. De vriendengroep van Erik van Riel, die goed zitten te smullen bij de brunch, verheugt zich daar al op. ,,Normaal staan we met z'n allen bij één van ons voor het huis te kijken naar de voorbij trekkende optocht. Vandaag helaas niet”, aldus Erik. Neemt niet weg dat de ingekochte hapjes en drankjes daar toch alsnog genuttigd zullen worden. Optocht of geen optocht carnaval moet toch doorgaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.