Hanna van Mourik Broekman (links) in gesprek met lector Godelieve Spaas bij de première van ‘De Salon: Een Nieuwe Wereld’ in Breda. Op 31 mei en 1 juni te zien in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanna van Mourik Broekman (links) in gesprek met lector Godelieve Spaas bij de première van ‘De Salon: Een Nieuwe Wereld’ in Breda. Op 31 mei en 1 juni te zien in Tilburg. © Stormkamer

Stormkamer wil theater en maatschappij veranderen: ‘Ik zoek naar waar de pijn zit’

BREDA/TILBURG - Veranderen is het onderwerp van de nieuwste zoektocht van Hanna van Mourik Broekman met haar Stormkamer. In het theater, omdat ze tegelijkertijd ook graag het theater wil veranderen; niet achterover leunen als publiek, maar het liefst op het puntje van je stoel je mening vormen en ventileren.

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Na acht operaties is Van Balkom uit Berkel-Enschot weer terug in Nederlands rugbyteam

  Na acht operaties is Van Balkom uit Ber­kel-En­schot weer terug in Nederlands rugbyteam

  Rugbyer Rik van Balkom uit Berkel-Enschot liep in september 2019 een compartimentsyndroom in zijn bovenbeen op. Acht operaties waren nodig om de fysieke schade te herstellen. Inmiddels speelt Van Balkom weer in de ereklasse met Oisterwijk Oysters. Een sterk optreden tijdens het Amsterdam Sevens toernooi was voor de Zuid-Afrikaanse bondscoach Dick Muir zelfs aanleiding om hem opnieuw te selecteren voor het Nederlands team.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.