Volledig scherm
Zonde van het uitzicht. Maar je kunt het natuurlijk ook andersom bekijken: zonde van de vrije blik op de LocHal. © BeeldWerkt

Straatbeeld: En weg is ‘ie

Do 14 mrt: Tilburg ‘k zie oe daor zo gèère ligge... dichtte de schrijver van het Tilburgs volkslied. Vanuit de LocHal had Piet Heerkens, ware hij nog in leven, nog maar heel even van het weidse uitzicht kunnen genieten. De voorbereidingen voor de bouw van een kantoorgebouw en woontoren aan de zijkant zijn al gestart.

Zonde van het uitzicht. Maar je kunt het natuurlijk ook andersom bekijken: zonde van de vrije blik op de LocHal. De prachtig opgekalefaterde locomotiefloods - die in de avond zo mooi van binnenuit straalt - wordt straks voor een flink deel aan het oog onttrokken. En dan komt er aan de spoorweg-zijde nog een nieuwe metershoge fietsenstalling te staan.

Of zoals een lezer het recent verwoordde bij een verhaal over de bouwprojecten die de boekenkathedraal omringen: ‘Lochal: Aaaand it’s gone.’ (Lochal: En weg is ‘ie.)

Volledig scherm
De LocHal in het donker, binnen wordt er druk doorgewerkt. © Chris Oomes

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Organisaties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekondigde bezuinigingen

    Organisa­ties spreken raad Goirle vanavond toe over aangekon­dig­de bezuinigin­gen

    GOIRLE - Nog voordat de burgerraadsleden vanavond iets mogen vinden over de voorstellen om te bezuinigen in Goirle, willen zes personen een voorzetje geven. Loek Sijbers van Factorium, Peter Kok van de Bibliotheek Midden-Brabant, Paul van Aanholt van schoolbestuur Edu-Ley, Marcel Konings van de Stichting Sportgroep Gehandicapten Goirle, Sanne Weustink van het Jan van Besouw en Piet Colpaart op persoonlijke titel komen inspreken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.