Volledig scherm
De ontmanteling van de Midi. © Bas Vermeer

Straatbeeld: Midi fini (zo goed als)

Ma 5 nov: Het einde van een tijdperk aan de Heuvelring, de ontmanteling van het vroegere theater Midi is vergevorderd.  Op de locatie komt een nieuwe appartementengebouw te staan. Eind volgend jaar wordt het opgeleverd. 

De sloop kun je toch wel een historisch momentje noemen. Geen onderwerp dat de Tilburgse politiek de afgelopen decennia zozeer beroerde als de Midi. De verbouwing van de voormalige bioscoop tot theater kostte uiteindelijk twee wethouders en een burgemeester de kop. Vele miljoenen aan gemeenschapsgeld gingen in het putje. Ook na de verkoop in 2013 bleken de plannen voor de exploitatie van een commerciële theater/-evenementenlocatie kansloos. 

En nu valt het doek dus echt. De Midi wordt een appartementengebouw. Architect Ed Bergers maakte een ontwerp waarin het oude gevelbeeld (met de drie ronde raampjes op links) van architect Jos Schijvens in nieuwe gedaante terugkeert. De nieuwbouw gaat in totaal 67 huurappartementen herbergen. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.