Volledig scherm
De ontmanteling van de Midi. © Bas Vermeer

Straatbeeld: Midi fini (zo goed als)

Ma 5 nov: Het einde van een tijdperk aan de Heuvelring, de ontmanteling van het vroegere theater Midi is vergevorderd.  Op de locatie komt een nieuwe appartementengebouw te staan. Eind volgend jaar wordt het opgeleverd. 

De sloop kun je toch wel een historisch momentje noemen. Geen onderwerp dat de Tilburgse politiek de afgelopen decennia zozeer beroerde als de Midi. De verbouwing van de voormalige bioscoop tot theater kostte uiteindelijk twee wethouders en een burgemeester de kop. Vele miljoenen aan gemeenschapsgeld gingen in het putje. Ook na de verkoop in 2013 bleken de plannen voor de exploitatie van een commerciële theater/-evenementenlocatie kansloos. 

En nu valt het doek dus echt. De Midi wordt een appartementengebouw. Architect Ed Bergers maakte een ontwerp waarin het oude gevelbeeld (met de drie ronde raampjes op links) van architect Jos Schijvens in nieuwe gedaante terugkeert. De nieuwbouw gaat in totaal 67 huurappartementen herbergen. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.