Volledig scherm
De Kempentoren in het Spoorpark heeft het hoogste punt bereikt. © Bas Vermeer

Straatbeeld: Spoorpark-toren tikt hoogste punt aan

Vrij 8 nov: Torentje hoor. De Kempentoren van het Tilburgse Spoorpark tikt het hoogste punt aan (35 meter.) Aan de voet staan opbouwkijkers natuurlijk, want het blijft Tilburg

Nog voor het eind van het jaar wordt de toren geopend. Voor een beklimming is wel wat uithoudingsvermogen nodig: de toren krijgt 192 treden en geen lift. Wie naar boven wil, betaalt 1,5 euro. Met het beklimmen en abseilen van de toren willen De Torenbouwers - zo heten de bouwers echt - uit de kosten komen. 

De naam Kempentoren verwijst naar het gebied waar de Flaestoren staat. Stichting De Torenbouwers stond aan de wieg van de Flaestoren en tekent nu voor de bouw van de Tilburgse panoramatoren. Op die manier wordt er een link tussen Tilburg en de Kempen gelegd. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.