Nova, Sara en Linde (vlnr) op de superhinkelbaan in de Bouwmeesterbuurt. En ja, als je niet met veel vrienden en vriendinnen af kunt spreken, heb je tijd te over.  ,,De baan gaat compleet rond ons huizenblok en hij eindigt bij nummer 2000.”
Volledig scherm
Nova, Sara en Linde (vlnr) op de superhinkelbaan in de Bouwmeesterbuurt. En ja, als je niet met veel vrienden en vriendinnen af kunt spreken, heb je tijd te over. ,,De baan gaat compleet rond ons huizenblok en hij eindigt bij nummer 2000.” © Tammo van den Bos

Straatbeeld: Tilburgse superhinkelbaan van 2000 vakjes

Za 21 mrt: Je hebt de Vaalserberg en je hebt de Mount Everest. Zo is dat ook met hinkelbanen: in de Tilburgse Bouwmeesterbuurt ligt de hinkelbaan der hinkelbanen. Eentje met 2000 vakjes. ,,Er zit anderhalve dag werk in”, lacht vader Tammo van den Bos.  

Linde (8), Nova (8) en Sara (12) op de superhinkelbaan in de Bouwmeesterbuurt.
Volledig scherm
Linde (8), Nova (8) en Sara (12) op de superhinkelbaan in de Bouwmeesterbuurt. © Tammo van den Bos

De superhinkelbaan is naar ontwerp van Linde (8) en Sara (12) van den Bos en Nova Gommers (8).

,,Na een dag hard studeren gaan ze lekker buiten spelen”, vertelt pa. En ja, als je niet met veel vrienden en vriendinnen af kunt spreken, heb je tijd te over.  ,,De baan gaat compleet rond ons huizenblok en hij eindigt bij nummer 2000.”

Wie de eindstreep haalt, moet nog terug ook. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Rouwautochauffeur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapatiënt ophaalde in Tilburg
    PREMIUM

    Rouwauto­chauf­feur Willem (65) stierf ‘in het harnas’ toen hij een overleden coronapa­tiënt ophaalde in Tilburg

    Rouwautochauffeur Willem de Groot (65) uit Maarssen stond met een collega in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om een overleden coronapatiënt terug naar Utrecht te brengen, toen hij zelf onwel werd. Een paar uur later overleed hij aan de gevolgen van een hartaanval. Volgens zijn werkgever stierf De Groot ‘in het harnas’. ,,Dit werk was zijn leven.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.