Het wordt een flinke jongen: 160 meter stalling loopt van de Willem II-passage (waar de ingang zit) tot aan het Burgemeester Stekelenburgplein. Met plaats voor 4000 fietsen over twee verdiepingen
Volledig scherm
Het wordt een flinke jongen: 160 meter stalling loopt van de Willem II-passage (waar de ingang zit) tot aan het Burgemeester Stekelenburgplein. Met plaats voor 4000 fietsen over twee verdiepingen © Jan van Eijndhoven

Straatbeeld: Tonnen staal voor fietsenstalling Spoorzone

Ma 10 feb: Tonnen staal liggen klaar voor het nieuwe ‘fietshotel’ in de Tilburgse Spoorzone. Een paar duizend betonijzermatten worden verwerkt in de stalling aan de noordzijde van het station, pal tegenover de LocHal. 

Het wordt een flinke jongen: 160 meter stalling loopt straks van de Willem II-passage (waar de ingang zit) tot aan het Burgemeester Stekelenburgplein. Met plaats voor 4000 fietsen over twee verdiepingen. Je kunt er straks je bakfiets kwijt, de elektrische fiets opladen en met het schuine rolpad omhoog naar de eerste verdieping. Er komt een groen dak op te liggen (met mos) en elektronische borden geven aan waar in de stalling nog plek is. 

Later dit jaar

Medio 2020 begint de afbouw en dan kan de stalling een paar maanden later open. Daarna verkast het werk naar de zuidkant van het station. Daar krijgt de stalling een tweeling die ongeveer net zo groot is en eind 2021 klaar moet zijn.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.