Volledig scherm
Graafwerkzaamheden aan de Spoorlaan, fietsers worden omgeleid © Beeld Werkt

Straatbeeld: Wen er maar aan, nog 1,5 jaar te gaan

Woe 16 jan: Wen er maar aan, dit beeld blijft nog 1,5 jaar te zien aan de Spoorlaan, zij het op verschillende plekken. Op de kruising van de Spoorlaan met de Noordhoekring vervangt Enexis de gasleiding, begin februari doet de gemeente hetzelfde met de bestrating van de fiets- en voetpaden aan de zuidkant. 

Op die manier wordt de hele Spoorlaan aangepakt. Eerst het deel tot aan de kruising Stationsstraat (medio juli klaar), dan is het stuk tot aan de Willem II-straat aan de beurt (tot eind dit jaar) en als sluitstuk volgt het deel tot aan de Heuvelring (half 2020 gereed). 

Voor de automobilisten lijkt de overlast op de Spoorlaan nu nog mee te vallen, ondanks dat er een rijbaan is afgesloten. Voor fietsers is het meer zoeken geblazen: ze moeten nu over die afgesloten rijbaan.

Veel meer aanpassingen

Dat de Spoorlaan een rijbaan mist, viel sommige ondernemers rauw op het dak. In de politiek werd een spoeddebat aangevraagd. Want het is niet alleen de Spoorlaan:  zo moet ook de Burgemeester Brokxlaan volgend jaar lange tijd een rijstrook missen en gaat na carnaval de volgende proef van start op de cityring. Dan gaat ook van de Schouwburgring een rijstrook tijdelijk dicht. Zodra het nieuwe busstation dit voorjaar opengaat, neemt de verkeersintensiteit verder toe.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.