Volledig scherm
Gedenkbos De Spinder. © Crematorium Tilburg

Strooiveld om as te verstrooien in de natuur in Tilburgs gedenkbos

TILBURG - In gedenkbos De Spinder ten noorden van Tilburg komt een speciaal uitstrooiveld waar mensen de as van hun nabestaanden kunnen uitstrooien. Dat heeft het Tilburgse crematorium bekend gemaakt.

Gedenkbos de Spinder is een landgoed van 10 hectare dat wordt beheerd en onderhouden door vrijwilligers. In het gedenkbos kon tot nu toe alleen een eigen persoonlijk gedenkveldje gehuurd worden voor een periode van minimaal 5 jaar. Nu is er een algemeen strooiveld bijgekomen.

Crematorium Tilburg heeft al wel strooivelden in het eigen Afscheidspark. “Maar nabestaanden zijn vaak op zoek naar een plek in de natuur voor het verstrooien van as”, aldus directeur Mariëlle van den Heuvel van het crematorium. ,,In Tilburg was een dergelijke plek helaas nog niet beschikbaar. Samen met de vrijwilligers van Gedenkbos De Spinder hebben we daarom in dit bosgebied een speciaal uitstrooiveld gecreëerd.”

Voor iedereen toegankelijk

Nabestaanden kunnen op het strooiveld onder de bomen de as van hun overleden dierbare aan de natuur teruggeven. Als ze dat willen, wordt er ook een houtschijf met de naam van de overledene op de bij het strooiveld liggende boomstammen bevestigd. Omdat het gedenkbos voor iedereen toegankelijk is, kunnen nabestaanden zo vaak zij willen terugkeren naar deze plek. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.