Volledig scherm
Chris Oomes, Job Verhoeven en Chantal Vermeulen voor de villa. © Crhis Oomes

‘Supergaaf’, drie winnaars strijken gratis neer in monumentale villa

Do 17 okt: Een stichting-in-oprichting die kinderen helpt, een startup voor duurzame logistiek en de Tilburgse stadsfotograaf strijken neer in de monumentale Villa De Vier Jaargetijden. De drie wonnen de pitch voor het gratis gebruik van de villa tot eind dit jaar. ,,Supergaaf.”

,,Ik wil er ministers en onze raadsleden uitnodigen”, zegt Chantal Vermeulen van stichting De GenietFabriek. ,,Om de aandacht te vestigen op kinderen die zich niet staande kunnen houden in het huidige onderwijssysteem.” De stichting wil kinderen helpen die niet naar school gaan omdat ze (bijvoorbeeld) vanwege psychische klachten thuiszitten. 

Staat leeg

Quote

Heel fijn, we kunnen dit goed als spring­plank gebruiken

Chantal Vermeulen

De komende twee maanden zit ze met de stichting gratis in Villa De Vier Jaargetijden. De makelaar kwam een paar weken geleden op het idee om het pand door de stad in te laten vullen. Om het monument dat op de koop staat en onder de aandacht te brengen en omdat het ‘anders toch leeg staat’.

Vermeulen: ,,Heel fijn, we kunnen dit goed als springplank gebruiken.”

De andere winnaars zijn stadsfotograaf Chris Oomes en Job Verhoeven. Die laatste start na jaren werken bij Fujifilm met zijn eigen onderneming: de startup Vort. Hij richt zich op verduurzaming van de logistiek en gaat in de villa kantoor houden, terwijl Oomes verschillende ruimtes inricht met foto's. ,,Eind dit jaar zwaai ik af als stadsfotograaf, dan wil ik er een expositie houden”, zegt Oomes. ,,Supergaaf dat het kan, ik had er helemaal niet op gerekend.”

Veertig plannen

Hij was niet de enige: de makelaar had vijf tot tien plannen verwacht, er kwamen er meer dan veertig binnen. De mensen met een serieus voorstel werden uitgenodigd om een pitch te houden tijdens de Open Huizen-dag in de villa. Uiteindelijk wonnen drie bovengenoemden.

Grappig genoeg is door de competitie ook een nieuw idee bij de eigenaar van de villa en de makelaar ontstaan. Als het niet verkocht wordt, wordt de villa als verzamelgebouw verhuurd.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.