Volledig scherm
Een groep buurtkinderen pleitte eind vorig jaar voor een veiligere kruising. © Archief BeeldWerkt

‘Supergevaarlijke kruising’ Baggermanlaan binnenkort op de schop

Di 6 nov: Een ‘supergevaarlijke kruising’ is het volgens omwonenden en buurtkinderen en binnenkort gaat ‘ie op de schop: de kruising van de Wethouder Baggermanlaan met de Fatimastraat (vlakbij de Aabe Fabriek). Een reeks maatregelen moet het punt veiliger maken. Stoplichten komen er niet. 

Over de kruising wordt al jaren geklaagd.  Er komt een verhoogd plateau waardoor automobilisten langzamer gaan rijden en de kruising meer opvalt. De kruising krijgt middengeleiders die de kruising smaller doen lijken (ook om de vaart er uit te halen) en het wegdek van de aanliggende Fatimastraat krijgt een andere kleur. ,,Dat verhoogt de attentiewaarde”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. 

Het belangrijkste is misschien nog wel het verdwijnen van het elektriciteitshuisje van Enexis. Het huisje belemmerde deels het zicht. Omdat er een nieuw trafostation aan de Hoevenseweg is geplaatst, kan het weg. 

Ongelukken

De afgelopen jaren werd de situatie rond het kruispunt meermaals aangekaart, door omwonenden maar ook de politiek. Kinderen in de buurt vroegen de gemeente eind vorig jaar om verkeerslichten. Kort daarvoor was het twee keer raak op de kruising. Bij een aanrijding tussen twee auto’s en een snorfiets raakten twee mensen gewond. Ook klapte er een auto op een fietser. Een paar jaar voor de oproep van de kinderen gaven omwonenden ook al te kennen dat de situatie gevaarlijk is

In de toekomst wordt het er nog drukker. In de pijplijn zit de nieuwe wijk Fabriekskwartier Noord, die beslaat straks het remiseterrein van Arriva plus het naastgelegen terrein van kringloopwinkel La Poubelle.

De buurtkinderen vroegen om verkeerslichten, maar die komen er niet. Drempels waren ook geen optie, vertelt de woordvoerder. ,,Het is een busroute, daar kan dat niet. Om die reden hebben we voor een verhoogd plateau gekozen.”

Het kruispunt wordt eind dit jaar of begin volgend jaar aangepakt. 

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3151 stemmen