Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Supporter

Natuurlijk wordt het Kroatië. Dat moet. Om heel veel redenen. Punt één omdat Frankrijk het dan niet wordt. Dat is het land dat ervoor gezorgd heeft dat we dat hele WK vanaf de zijlijn hebben moeten lopen gedogen. Zij hebben onze kwalificatie verkloot. Zo zijn ze, die Fransen. 

Die gasten zijn verdorie bijna arroganter dan wij. Eerst stoppen ze allerlei woorden in ons dialect (ze laten ons sjaksjoer affeseere en meepesaant begèrveleure), vervolgens komen ze op onze drugs af, en tot overmaat van ramp zetten ze ons ook nog eens voetbaltechnisch buitenspel. En als wij dan uiteindelijk in Tilburg uit pure èèrmoej de Belgen hebben omarmd, zijn het wéér de Fransen die de boel verpesten. Koppen ze de Duivels uit het toernooi. Fransen gooien van alles in het eten, en vooral roet. Zoveel is wel duidelijk.

  1. Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij
    Foto's+video

    Poppodium 013 bestaat 20 jaar: twintig feiten op een rij

    TILBURG - Precies twintig jaar geleden opende Poppodium 013 de deuren. Het grootste poppodium van Nederland en dat in hartje Tilburg. Voor die tijd was dat nog uniek, want het was het eerste nieuwe gebouw voor popmuziek in het stadscentrum en het zette een voorbeeld neer voor andere poppodia. Een nieuwbouwgolf aan professionele poppodia in andere delen van het land volgde. Maar weet je ook waar die cd's aan de buitenkant van het gebouw voor staan? En hoeveel mensen er na de heropening van 2015 nu in passen? Twintig feiten over 013 op een rij:

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.