Volledig scherm
PREMIUM
Willem II-supporters herdachten in 2016 op het historisch veld van Go Ahead in Deventer dat hun club daar 100 jaar geleden landskampioen werd. Roger Rossmeisl houdt uiterst rechts, in Willem II-shirt, de elftalfoto vast. © Toin Damen

't Kon ze niet bommen, kampioen was Willem II: voetbal ten tijde van de Eerste Wereldoorlog

TILBURG - Midden in de Eerste Wereldoorlog werd Willem II landskampioen. Clubhistoricus Roger Rossmeisl vertelt dat verhaal in een boek waarin ook plaats is voor de drie andere kampioenen van ‘14-’18: Sparta, Go Ahead en Ajax. Boekbespreking.

De Fran Sol van 1916 luisterde naar de even stralende naam Jos van Son. Als spits van naam en faam schoot hij dat oorlogsjaar Willem II uit bij Go Ahead naar het landskampioenschap: 0-1 volstond.

  1. Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    Tilburgse met roots in Sri Lanka tast in het duister: ‘Waar komt dit geweld vandaan?’

    TILBURG- Uit welke hoek komt het nietsontziende geweld in Sri Lanka? Met die vraag worstelt in Tilburg ook Neranjanee Fernando. Ze heeft met haar Nederlandse man een gezin van drie jongens in de Reeshof gesticht, maar het hart is altijd uit blijven gaan naar Sri Lanka, het eiland van haar geboorte en haar jeugd. En dat hart huilt nu. ,,Ik ken zestien mensen die in Negombo in het ziekenhuis komen goed.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.