Volledig scherm
PREMIUM
Willem II-supporters herdachten in 2016 op het historisch veld van Go Ahead in Deventer dat hun club daar 100 jaar geleden landskampioen werd. Roger Rossmeisl houdt uiterst rechts, in Willem II-shirt, de elftalfoto vast. © Toin Damen

't Kon ze niet bommen, kampioen was Willem II: voetbal ten tijde van de Eerste Wereldoorlog

TILBURG - Midden in de Eerste Wereldoorlog werd Willem II landskampioen. Clubhistoricus Roger Rossmeisl vertelt dat verhaal in een boek waarin ook plaats is voor de drie andere kampioenen van ‘14-’18: Sparta, Go Ahead en Ajax. Boekbespreking.

De Fran Sol van 1916 luisterde naar de even stralende naam Jos van Son. Als spits van naam en faam schoot hij dat oorlogsjaar Willem II uit bij Go Ahead naar het landskampioenschap: 0-1 volstond.

  1. Nieuw ophaalsysteem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden
    PREMIUM

    Nieuw ophaalsys­teem in Goirle in de maak: op naar drie containers en beter scheiden

    GOIRLE - Volgend jaar krijgen alle huishoudens in Goirle en Riel andere afvalcontainers. Als de gemeenteraad tenminste instemt met een nieuw systeem voor het inzamelen van afval. In totaal krijgt een huishouden drie containers: een duocontainer voor papier en zogenoemd PMD (plastic en aanverwanten), een restafval- en een GFT-container. Voor de harmonie in Riel heeft het nieuwe systeem grote gevolgen. Daar betekent het ophalen van oud papier nu nog een bron van inkomsten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.