Volledig scherm
PREMIUM
Willem II-supporters herdachten in 2016 op het historisch veld van Go Ahead in Deventer dat hun club daar 100 jaar geleden landskampioen werd. Roger Rossmeisl houdt uiterst rechts, in Willem II-shirt, de elftalfoto vast. © Toin Damen

't Kon ze niet bommen, kampioen was Willem II: voetbal ten tijde van de Eerste Wereldoorlog

TILBURG - Midden in de Eerste Wereldoorlog werd Willem II landskampioen. Clubhistoricus Roger Rossmeisl vertelt dat verhaal in een boek waarin ook plaats is voor de drie andere kampioenen van ‘14-’18: Sparta, Go Ahead en Ajax. Boekbespreking.

De Fran Sol van 1916 luisterde naar de even stralende naam Jos van Son. Als spits van naam en faam schoot hij dat oorlogsjaar Willem II uit bij Go Ahead naar het landskampioenschap: 0-1 volstond.

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3174 stemmen