Volledig scherm
Rechter Rechtszaal Rechtbank Hamer © Thinkstock

Taakstraf na maand van mishandeling en vernedering in Tilburg

BREDA/TILBURG - Omdat hij zijn vriendin een maand lang mishandelde heeft een 23-jarige Tilburger vrijdag een taakstraf van tachtig uur gekregen en twee maanden voorwaardelijk cel. De jonge vrouw werd in april en mei vorig jaar stelselmatig mishandeld door haar vriend en zijn oma.

Toen de vrouw vorig jaar samen met haar moeder het politiebureau binnenstapte, zat ze onder de striemen en blauwe plekken. Uiteindelijk zijn niet alle mishandelingen die de vrouw onderging op de dagvaarding gekomen, maar wel dat ze dagelijks met een riem werd geslagen tegen haar hoofd en haar lichaam. 

De vrouw was afhankelijk

De rechtbank noemde de zaak ernstig, omdat de kwetsbare vrouw afhankelijk was van haar vriendje en zijn oma. Daar had ze een dak boven haar hoofd en eten en drinken. ,,Naast fysiek leed, bezorgde hij ook psychisch leed, doordat ze bij voortduring is vernederd. De vrouw had het gevoel geen kant op te kunnen.‘’

Oma was erger

De jongen is uiteindelijk van veel zaken vrijgesproken, omdat de oma de meest verregaande mishandelingen beging. De vervolging tegen haar is echter geschorst, omdat ze terminaal ziek is. Tegen de man was een jeugdstraf geëist, maar de rechtbank legde een gewone taakstraf op. Omdat de man geholpen moet worden met zijn problemen, hoeft hij niet de gevangenis in.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.