Volledig scherm
© ANP

Taakstraf voor ongeluk in Diessen

DIESSEN/BREDA - Een 21-jarige man uit Valkenswaard heeft woensdag een taakstraf gekregen van 60 uur, omdat hij een ongeluk veroorzaakte op de Tongerloseweg bij Diessen. De rechtbank oordeelde dat de man op 30 september 2017 aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend had gereden.

Bij het ongeluk reed hij waarschijnlijk te hard, hoewel dat niet objectief is vast te stellen, oordeelde de rechtbank. Wel is hij bij de Watermolenweg uit de bocht gevlogen, waardoor hij op de linkerweghelft van de Tongerloseweg kwam. Daar reed op dat moment net een zwarte BMW. De auto’s kwamen daardoor in botsing.

Of de jonge Brabander nu uit de bocht slipte door de regen, doordat hij te hard reed of door een combinatie van die twee factoren, doet voor de rechtbank niet terzake. ,,Verdachte had rekening moeten houden met de omstandigheden van de plaats en het moment en had deze situatie moeten en kunnen voorkomen.’'

De bestuurder van de BMW heeft maanden in de lappenmand gezeten.

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.