Volledig scherm
Een pick up point van Jumbo. © Archief

Taakstraf voor Tilburger die afhaalpunten Albert Heijn en Jumbo oplichtte voor 15.000 euro

BREDA/TILBURG - De 41-jarige Chris H. uit Tilburg heeft donderdag 120 uur taakstraf en een halfjaar voorwaardelijk cel gekregen. De rechtbank in Breda veroordeelde de man voor het oplichten van Albert Heijn en Jumbo.

De man bestelde onder een valse naam voor in totaal zeker 15.000 euro aan boodschappen bij de twee grootgrutters. Eenmaal bij de afhaalpunten van de winkels, zei hij steeds dat zijn pinpas werd geweigerd en schreef hij een machtiging uit. Het rekeningnummer was echter steeds ongeldig.

De man haalde deze truc tientallen keren uit in onder meer Tilburg, Oosterhout, Breda en Utrecht. Uiteindelijk liep hij op 10 maart vorig jaar bij de Jumbo naast het NAC-stadion in Breda tegen de lamp. Hij bekende meteen alles. 

Met een pistool gedreigd

H. vertelde dat hij een fout had gemaakt met een drugsdeal en dat hij toen aansprakelijk werd gesteld door criminelen. Die zouden zelfs met een pistool hebben gedreigd. Om zijn schuld in te lossen, moest hij steeds boodschappen halen.

Tegen de man was 240 uur taakstraf geëist en vier maanden voorwaardelijk. Omdat de man al lang niet was veroordeeld, werd de straf lichter.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (31%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (26%)
1892 stemmen