IJsclub-Tilburg talenten Lotte Groenen (rechts) en Lucas Besteman (links) hebben een rol in de promotiecampagne voor het NK Clubs.
Volledig scherm
IJsclub-Tilburg talenten Lotte Groenen (rechts) en Lucas Besteman (links) hebben een rol in de promotiecampagne voor het NK Clubs. © NK Clubs

Talent van IJsclub Tilburg samen met Ireen Wüst naar NK Clubs

TILBURG - IJsclub Tilburg doet zaterdag 5 oktober mee aan het NK Clubs in IJsstadion Thialf in Heerenveen. De Tilburgse talenten krijgen hulp van niemand minder dan vijfvoudig olympisch kampioene Ireen Wüst, die als 12-jarige ooit bij de ijsclub begon.

Het officieuze NK Clubs beleeft zijn tweede editie. Oud-schaatser Sicco Janmaat nam vorig jaar het initiatief voor de wedstrijd waaraan de veertien beste nationale schaatsclubs meedoen. Janmaat wil met het NK de clubs weer belangrijk maken onder het motto dat de carrière van iedere topper bij een club begint.

Jeugdleden promoten NK Clubs

Tijdens het toernooi gaat het niet om de individuele prestatie maar om de teamprestatie. In de Tilburgse ploeg van 14 schaatsers (en 7 reserve rijders) onder leiding van Jeroen Happel zit tevens opkomend talent Maud Lugters. Ook leuk: twee jeugdleden - Lucas Besteman en Lotte Groenen -  spelen een prominente rol in de promotiecampagne voor het evenement. Ze staan op de poster samen met schaatstoppers Bart Mol en Antoinette de Jong.

Vorig jaar eindigde de Tilburgse ijsclub op de achtste plek. Een gooi naar de titel zit er ook dit jaar niet in, liet Wüst zich al ontvallen in een interview met website schaatsen.nl. Dat Tilburg tot de veertien beste clubs van Nederland hoort, is volgens haar al een prestatie. 

IJsclub Tilburg telt in totaal z'n 700 leden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.