Volledig scherm
PREMIUM
150 jaar Factorium. ‘Circle of Talent’, show tijdens het festival vanwege het 150 jaar muziekonderwijs in Tilburg. © Beeld Werkt

Talenten Factorium tonen hun eigen Tilburgse Revue over 150 jaar muziekonderwijs in de stad

TILBURG - Het muziekonderwijs in Tilburg bestaat 150 jaar. Factorium Podiumkunsten maakt er een theatershow over: ‘Circle of Talent’. Ook zondag nog te zien. 

Dacht je dat 2019 het zonder Tilburgse Revue zou moeten doen, blijkt er toch een avondvullende revue te zijn. Zo Tilburgs als maar zijn kan. Met Tilburgse liedjes, dialect en veel Tilburgse talenten. Het muziekonderwijs in de stad ging 150 jaar van start met lessen bij de muziekverenigingen van notabelen en middenstanders. Anderhalve eeuw later vertelt Factorium Podiumkunsten dat verhaal in ‘Circle of Talent’, een energieke theatershow over de vele duizenden Tilburgers die muziek-, dans- en theaterlessen volgden.

  1. ‘Fascistische en gevaarlijke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    ‘Fascisti­sche en gevaarlij­ke’ speech verbaast Brabantse deskundige en bekende van Baudet

    TILBURG - De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry Baudet woensdagavond voor zijn achterban hield staat bol van naar fascisme riekende teksten die sterk doen verlangen naar het Nederland van de negentiende eeuw. Dat is de conclusie van Jan Jaap de Ruiter, arabist en universitair docent Culturele Studies bij Tilburg University. ,,Zijn uitspraken over een gezuiverd en boreaal Nederland zijn zorgelijk en bedreigend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.