Volledig scherm
Maartje Paumen en Ageeth Boomgaardt coaches MOP dames 1 vught

Technisch manager MOP: ‘Angst voor leegloop en vrees voor tophockey bij dames-1’

TILBURG/DEN BOSCH - Het vertrek van Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen van MOP naar HC Tilburg roept vragen op. Zeker omdat ook de technisch manager er na dit seizoen mee stopt.

Remco van Lotringen, technisch manager van dames-1, was met hoofdcoach Ageeth Boomgaardt in gesprek over verlenging van haar contract. Dat was op een haar na rond, toen het bestuur ingreep. ,,De club gaat een andere koers varen en vanaf volgend seizoen meer inzetten op projecten voor verduurzaming en vernieuwing. Een kwart van het budget van dames-1 gaat daarnaartoe. Dan kun je geen tophockey bedrijven", zegt Van Lotringen, die meteen de onderhandelingen met Boomgaardt staakte. ,,Dat moet ik respecteren, dus leg ik komende zomer mijn functie neer na tien jaar. Ik houd mijn hart vast, ben bang voor een leegloop en vooral angstig dat dames-1 instort."

Voorzitter Walter van Benthem spreekt de inkrimping van het budget tegen. ,,Pas in juni stellen we het budget voor het seizoen daarna vast. Wij weten nog niet in welke klasse we dan spelen." De voorzitter zegt ook dat het bestuur de onderhandelingen voor kerst van Van Lotringen overnam, toen bleek dat het om een driejarige verbintenis ging met Boomgaardt. ,,Dan voer je heel andere gesprekken. Het ging over de rolverdeling, de kosten, het voortzetten van de samenwerking tussen Ageeth en Maartje Paumen en eventuele ontsnappingsclausules. Je wil wel drie jaar gelukkig met elkaar samenwerken. Als een van de of beide partijen ontevreden zijn, zit je wel aan elkaar vast."

In januari stond een vervolggesprek met Boomgaardt gepland, maar dat is er nooit gekomen. Met Paumen is helemaal niet gesproken. ,,Je gaat eerst met de hoofdcoach in gesprek en daarna met de assistent", zegt Van Benthem.

Logisch vertrek

Van Lotringen: ,,Het bleef vanuit MOP vier weken stil. Als je een tijdje niks hoort en als trainer je boterham verdient, dan vind ik het vertrek logisch." Begin 2020 toonde HC Tilburg interesse. Boomgaardt en Paumen besloten op de belangstelling in te gaan.

Bij MOP kwam het vertrek als een totale verrassing, zeker met het oog op het mogelijke kampioenschap, stelt de voorzitter. ,,Wij hebben heel prettige gesprekken gevoerd met Ageeth. Het komt volledig vanuit haar en Maartje dat ze naar HC Tilburg gaan."

Dat is anders dan de tekst op het Instagram-account van de hockeysters van MOP doet vermoeden: 'Daarom valt deze beslissing van de club ons ook ontzettend zwaar', valt daar te lezen. Van Benthem denkt dat het komt omdat de speelsters overmand waren door emoties. ,,De emoties moeten nog indalen. We leggen binnenkort het hele verhaal uit."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.