Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie Voor de Rechter. © BD

Terug de straat op, waarschijnlijk rechtstreeks terug naar de goot

BREDA/TILBURG - Vandaag staat hij weer op straat, de 42-jarige Khalid A. uit Tilburg. Nadat hij ruim tachtig dagen in de cel heeft gezeten voor onder meer het stelen van een babyfoon en een broek met poloshirt. Reclassering trekt zijn handen van hem af, een woning heeft hij niet meer en hij is al twintig jaar zwaar verslaafd. ,,Het doet mij pijn dat hij op deze manier aan zijn lot wordt overgelaten", zegt zijn advocaat Caspar Jansen. 

Van diefstallen tot mishandelingen, de rechter buigt zich dagelijks over tal van zaken. Onze rechtbankverslaggever belicht elke week één bijzondere zaak.

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.