Volledig scherm
The Inside in Oisterwijk. © Facebook The Inside

The Inside trekt in Oisterwijk lessen uit overlast van doordeweekse party: ‘Moeten we niet meer willen’

OISTERWIJK - ,,Een dergelijk feest op een doordeweekse dag moeten we niet meer willen.” Die les trekt Erik Haenen van The Inside uit de overlast die omwonenden maandag in Oisterwijk hebben ervaren van een besloten party. 

Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Heusdensebaan liet de gemeente Oisterwijk woensdag weten dat geluidsnormen zijn overschreden. 

,,Wij wachten de rapportage van de omgevingsdienst af", zegt Haenen, die zich wel afvraagt of buurtbewoners tijdens het feest iets hebben gehoord. ,,Van diverse buurtbewoners heb ik gehoord dat ze verrast waren door de nachtelijke passanten in hun straat. De hele avond hadden ze geen muziek gehoord.” 

Haenen erkent wel dat vergeten is om het feest vooraf bij de gemeente te melden, zoals de afspraak is. ,,Het stond lang als een optie in mijn agenda. Met een besloten bedrijfsfeest hebben we nooit problemen gehad, vandaar dat er geen belletje is gaan rinkelen.”

Klik hier voor het BD-dossier over The Inside en Insaid

Volgens Haenen rustte de organisatie van het feest niet bij The Inside zelf. Om half drie 's nachts liet iemand de sirene van een als decoratie opgestelde brandweerwagen afgaan. ,,Terwijl hij drie keer was gewaarschuwd. Zo iemand komt er bij ons dus niet meer in."

Quote

Zo iemand komt er bij ons dus niet meer in

Erik Haenen

Probleem was ook dat feestgangers bij De Leijhof twintig kamers hadden afgehuurd. ,,Dat wisten we niet. We hebben de afspraak dat we bij feesten mensen omleiden, maar de enige route naar De Leijhof is nu eenmaal via de Heusdensebaan. Ik heb op de fiets geprobeerd mensen rustig te krijgen. Maar dat valt niet mee als ze gedronken hebben.”

Opschalen 

's Nachts heeft Haenen al boze buurtbewoners te woord gestaan. ,,Ik vond het ook vervelend voor ze. Maar van de 50 feesten gaan er 49 goed. Ik kan de buurt ook toezeggen dat we voor het feest van komende zaterdag gaan opschalen: 3 extra verkeersregelaars en 2 extra beveiligers. Aan de hand daarvan kijken we naar  toekomstige evenementen.” 

De gemeente Oisterwijk heeft ‘handhavend optreden’ aangekondigd. Het is Haenen niet duidelijk wat dat gaat betekenen. Hij is niet bang dat de vergunning gevaar loopt. Bewoners van de Heusdensebaan vechten die in hoger beroep bij de Raad van State aan.

Volledig scherm
Het team achter The Inside (vlnr): Erik Haenen, Marrick Verhoeven en Alwin Houwing. © Beeld Werkt

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.