Het driemanschap achter The Inside (vlnr): Erik Haenen, Marrick Verhoeven en Alwin Houwing.
Volledig scherm
Het driemanschap achter The Inside (vlnr): Erik Haenen, Marrick Verhoeven en Alwin Houwing. © Beeld Werkt

The Inside wil aan de Heusdensebaan blijven: ‘Porsche in Oisterwijk welkom als buurman’

OISTERWIJK - Het nieuws dat Porsche overweegt in Oisterwijk op het Insaid-terrein neer te strijken, komt The Inside niet gelegen. ,,We merken dat het ons schade toebrengt", zegt Erik Haenen, die samen met Alwin Houwing sinds twee jaar evenementen in het Insaidpand organiseert (BD-dossier Inside en Insaid).  

,,Nieuwe, potentiële activiteiten blijven uit, omdat mensen het idee hebben dat Porsche zeker naar de Heusdensebaan komt.”

Welkom als buurman

Ook al komt de dealer er met pandeigenaar Bart van Eijndhoven uit, dan nog denkt Haenen dat er toekomst voor The Inside aan de Heusdensebaan is. ,,Wat ons betreft zijn ze ook welkom als buurman", zegt Haenen nu. 

De sociale ondernemers van Oisterwijk organiseerden vorig jaar in The Inside een Week van de Verbinding.
Volledig scherm
De sociale ondernemers van Oisterwijk organiseerden vorig jaar in The Inside een Week van de Verbinding. © Facebook Week van de Verbinding

Eerder gaf hij nog aan zich moeilijk voor te kunnen stellen dat een garage annex showroom en een evenementenlocatie samen kunnen gaan. Onduidelijk is of Porsche verbouw dan wel nieuwbouw overweegt.

Quote

We hebben regelmatig om tafel gezeten met diverse partijen, maar onlangs zijn de gesprekken hierover vastgelo­pen

Erik Haenen (The Inside)

Haenen en Houwing weten al een half jaar dat een andere partij interesse voor het Insaid-terrein heeft. ,,We hebben regelmatig om tafel gezeten met diverse partijen, maar onlangs zijn de gesprekken hierover vastgelopen. Wij geven er de voorkeur aan hier te blijven zitten.”

Waylon gestrikt

Om te laten zien 'dat we willen knallen', maakt Haenen bekend Waylon gestrikt te hebben. De zanger, die in 2014 als de helft van The Common Linnets bijna het Eurovisiesongfestival won, komt zaterdag 23 mei naar Oisterwijk. 

Haenen en Houwing organiseren ook in de oude parochiekerk van Oostelbeers evenementen, als huurders van de Stichting Dorpshuis Oostelbeers. De Kerk draait sinds 2017. Vorig jaar namen ze onder de naam Schenk het keldercafé aan de Dorpsstraat onder handen. Met die bar mikken ze op de 30-plussers.

The Inside in Oisterwijk.
Volledig scherm
The Inside in Oisterwijk. © Facebook The Inside

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.