Volledig scherm
Fleur van der Linden was er donderdag als de kippen (of beter: duiven) bij om koning Willem II te kussen. © Jan van Eijndhoven

The Royal Kiss: Willem II snakt dagenlang naar zoenen

Do 8 aug: ,,Iemand wilde al naar boven om de koning eens diep in de ogen te kijken en te vragen of we de wedstrijd (tegen Vitesse) gaan winnen.” Bij het standbeeld van Willem II op de Heuvel staat sinds vandaag een trap. 

Die is vooral bedoeld om de koning eens te kussen, maar om voorspellingen vragen mag ook. 

The Royal Kiss’ heet de kunstinstallatie van artiest B. Murky. De Tilburg Cowboys bouwden de trap vandaag mee op. ,,Ik ben nog op zoek naar een lipstick. Voor op zijn lippen of de lippen van de kusser”, zegt kunstenaar/cowboy Sander van Bussel. 

Man, vrouw: iedereen mag zoenen. Achter ‘The Royal Kiss’ hoort een regenboogje. Daarmee verwijzend naar de (veronderstelde) biseksuele aard van de koning.

De trap is nu nog afgesloten, maar is in ieder geval morgen vanaf 11 uur geopend. Vanaf dat moment is de stad ‘gekaapt’ door 25 kunstenaars uit negen landen. Tijdens festival Kaapstad zijn er interventies, optredens en interactieve installaties. Zo dwaalt er een gigantische beer door de stad

 1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
  video

  Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

  TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.
 2. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
  PREMIUM

  Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

  TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.