Volledig scherm
PREMIUM
Volkstheater De Boemel, het ontwerp gezien vanaf de binnentuin. Op de achtergrond is de nieuwe hoogbouw met appartementen en kantoren. De serre komt aan de kant van de binnentuin in de Spoorzone, rechts van de boom. Daar is nu nog het terras van De Boemel. © De Boemel

Theater De Boemel krijgt een balkon en wil een serre

VIDEOTILBURG - Na 2020 mag theater De Boemel geen buitenconcerten meer organiseren. De optredens zijn dan het hele jaar door binnen. Dat vraagt om een fikse uitbreiding van het volkstheater in de Spoorzone.

Theater De Boemel wil uitbreiden met een balkon, een glazen serre en een afgesloten tweede zaaltje. Dat blijkt uit plannen die directeur Gerard Korthout en zijn adviseurs hebben ontwikkeld voor de toekomst van het theatertje in de Spoorzone. Zij hopen dat de gemeente als eigenaar van het industriële gebouw de kosten voor de serre (ongeveer 500.000 euro) voor haar rekening zal nemen en die vervolgens (gedeeltelijk) doorberekent in de huurprijs.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.