Volledig scherm
PREMIUM
. © ANP

Thierry kom deze week eens naar Tilburg. Laat je vooroordelen varen. Dan komt het allemaal goed.

COLUMNKijk nou. Zei de man achter mij. Hij had me op m’n schouder getikt en wees naar het podium. Een damesdansgroep, gemiddelde leeftijd middelbaar, beeldde een verhaal uit. De man lachte schamper. 

Of die huisvrouwen ook veel subsidie hadden gehad, vroeg hij zich iets te hardop af. Het dedain droop ervan af. En het verbaasde me niet. Ten eerste was zo’n Boekenbal natuurlijk een behoorlijk elitair feestje. En ten tweede stond Thierry Baudet, want dat was de bewuste man, niet bepaald bekend om zijn respect jegens vrouwen. Ze “excelleren minder”, vertonen “weinig ambitie” en “hebben meer interesse in familie-achtige dingen.” 

  1. Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvarenbeek: 540 mountainbikers zijn onderweg

    Weg van het Vrijthof in Maastricht, op naar de Vrijthof in Hilvaren­beek: 540 mountainbi­kers zijn onderweg

    MAASTRICHT- Het Vrijthof in Maastricht loopt leeg, de Vrijthof in Hilvarenbeek ligt er nog verlaten bij. De KWF Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge is zaterdagochtend van start gegaan. Een groep van 540 mountainbikers uit voornamelijk Midden-Brabant heeft 150 kilometer voor de boeg, waarvan een aanzienlijk deel door België. Rond 14 uur wordt de snelste uit het peloton op de Vrijthof in Hilvarenbeek verwacht. Een dikke zoen van Patty Pitt zal de beloning zijn.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.