Volledig scherm
Ricky Spijkers voor zijn nieuwe zaak-in-wording. © Jan van Eijndhoven

Thrill Grill wordt Gastrobar Rix: ‘Geen hamburgers, geen sushi, maar hoogwaardig eten’

Ma 24 juni: Het nieuws over de sluiting van de Thrill Grill is nog maar nét de deur uit of er is een opvolger. Gastrobar Rix heet de zaak die neerstrijkt in het bekende hoekpand aan het Piusplein. Het wordt de eerste zaak van chefkok Ricky Spijkers, die zijn sporen op culinair gebied in Tilburg al ruimschoots heeft verdiend. 

Experimenteren met eten, dat vindt Ricky Spijkers (31) heerlijk. Staat ‘ie straks met een grote parmezaanse kaas aan tafel om het door de pasta te roeren of komt ‘ie iets flamberen. Of krijgt de bezoeker straks een weckpotje met gerookte vis of vlees geserveerd waar bij opening een wolk barbecuerook uit rolt. 

,,En in de keuken wil ik op vrijdag en zaterdag een chef’s table, dan kunnen de mensen kijken hoe ik het eten bereid. Die interactie is super”, aldus Spijckers. 

‘Hoogwaardig eten’

De Thrill Grill stond al ongeveer een jaar in de verkoop en heeft na ruim twee jaar de stad weer verlaten. Spijkers had de locatie eerder al op het oog en grijpt nu zijn kans. ,,Geen sushi, geen hamburgers. We gaan voor hoogwaardige gerechten in een laagdrempelige omgeving.” Dan kun je bijvoorbeeld denken aan zachtgegaarde kalfswangetjes, maar de chefkok gaat ook veel aan ‘foodpairing’ doen. Lees: whiskey, bier of cocktails aan speciale gerechten verbinden. 

Quote

De keuken moet helemaal op de schop. Die is op hamburgers ingericht.

Ricky Spijkers

Spijkers is een bekende voor een grote groep Bourgondische Tilburgers. Hij werkte onder meer in het Ketelhuis, bij Slagroom, Bolle en Brandpunt. Van die twee laatste zaken was hij al op zijn 21e de chefkok, terwijl er buiten op de drukste momenten 400 tot 500 man aan het eten was. Bij zijn eigen zaak heeft de Tilburger straks plaats voor 60 á 70 mensen binnen en 80 op het terras. 

Spijkers wil voor de kermis al open met de nieuwe zaak om mensen kennis te laten maken, hij is hard op zoek naar personeel. Daarna gaat Rix weer even dicht voor de rest van de transformatie. ,,Qua interieur hoeft er niet heel veel te veranderen, de Thrill Grill zat er pas twee jaar, dat is anders kapitaalvernietiging”, vertelt Spijkers. ,,Maar de keuken moet helemaal op de schop. Die is op hamburgers ingericht.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.