Dirigent Jac van Steen en violiste Annemieke Corstens.
Volledig scherm
Dirigent Jac van Steen en violiste Annemieke Corstens. © Corstens - Van Steen

Thuiswedstrijd voor Esbeekse topdirigent Jac van Steen met Passieconcert in Petruskerk

HILVARENBEEK - Hij reist de hele wereld rond om beroemde koren en orkesten te dirigeren, maar op 29 maart speelt Jac van Steen een zeldzame thuiswedstrijd. De internationale topdirigent leidt deze Witte Donderdag het Passieconcert in de Hilvarenbeekse St. Petruskerk. Een gratis te bezoeken concert.

Tijdens het concert worden meesterwerken van Bach en Martin ten gehore gebracht door De Beekse Cantorij en het Orchestre de Polyptique. Van Bach staan een drietal indrukwekkende orgelwerken op het programma, die gespeeld zullen worden door de befaamde organist Ad van Sleuwen. Koor en orkest voeren de Choräle zum Kreuzweg van Johann Sebastian Bach en de Polytpique van Frank Martin uit, waarbij Annemieke Corstens de vioolsoliste is. Dit alles onder leiding van dirigent Van Steen, die woonachtig is op Landgoed de Utrecht in Esbeek. 

Het concert in de St. Petruskerk aan de Vrijthof begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt aan de toehoorders een vrijwillige donatie gevraagd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.