Volledig scherm
Dirigent Jac van Steen en violiste Annemieke Corstens. © Corstens - Van Steen

Thuiswedstrijd voor Esbeekse topdirigent Jac van Steen met Passieconcert in Petruskerk

HILVARENBEEK - Hij reist de hele wereld rond om beroemde koren en orkesten te dirigeren, maar op 29 maart speelt Jac van Steen een zeldzame thuiswedstrijd. De internationale topdirigent leidt deze Witte Donderdag het Passieconcert in de Hilvarenbeekse St. Petruskerk. Een gratis te bezoeken concert.

Tijdens het concert worden meesterwerken van Bach en Martin ten gehore gebracht door De Beekse Cantorij en het Orchestre de Polyptique. Van Bach staan een drietal indrukwekkende orgelwerken op het programma, die gespeeld zullen worden door de befaamde organist Ad van Sleuwen. Koor en orkest voeren de Choräle zum Kreuzweg van Johann Sebastian Bach en de Polytpique van Frank Martin uit, waarbij Annemieke Corstens de vioolsoliste is. Dit alles onder leiding van dirigent Van Steen, die woonachtig is op Landgoed de Utrecht in Esbeek. 

Het concert in de St. Petruskerk aan de Vrijthof begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt aan de toehoorders een vrijwillige donatie gevraagd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.