Volledig scherm
Dirigent Jac van Steen en violiste Annemieke Corstens. © Corstens - Van Steen

Thuiswedstrijd voor Esbeekse topdirigent Jac van Steen met Passieconcert in Petruskerk

HILVARENBEEK - Hij reist de hele wereld rond om beroemde koren en orkesten te dirigeren, maar op 29 maart speelt Jac van Steen een zeldzame thuiswedstrijd. De internationale topdirigent leidt deze Witte Donderdag het Passieconcert in de Hilvarenbeekse St. Petruskerk. Een gratis te bezoeken concert.

Tijdens het concert worden meesterwerken van Bach en Martin ten gehore gebracht door De Beekse Cantorij en het Orchestre de Polyptique. Van Bach staan een drietal indrukwekkende orgelwerken op het programma, die gespeeld zullen worden door de befaamde organist Ad van Sleuwen. Koor en orkest voeren de Choräle zum Kreuzweg van Johann Sebastian Bach en de Polytpique van Frank Martin uit, waarbij Annemieke Corstens de vioolsoliste is. Dit alles onder leiding van dirigent Van Steen, die woonachtig is op Landgoed de Utrecht in Esbeek. 

Het concert in de St. Petruskerk aan de Vrijthof begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt aan de toehoorders een vrijwillige donatie gevraagd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straatsburg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstappen’

    Zangeres Hind Hakki was op moment van aanslag in Straats­burg: ‘Hij kon zomaar ons hotel binnenstap­pen’

    STRAATSBURG/TILBURG - De Tilburgse zangeres Hind Hakki was op het moment van de aanslag in Straatsburg. Ze is daar samen met Buma/Stemra lobbyist Robbert Baruch en vele andere internationale creatievelingen om te praten over de rechten van artiesten in Europa. Dinsdagavond was ze onderweg van het parlement naar een restaurant dichtbij Place Kléber waar de aanslag net had plaatsgevonden. “We mochten de brug niet over naar het eiland. Overal stond beveiliging. Toen wisten we dat er iets aan de hand was.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen